GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

VIRÁGOK BERECKBEN

BERECKI HARANGSZÓ

Névnap

2019. március 23. Szombat
Emőke

 
A Nap kel 07:20-kor,
nyugszik 19:30-kor.

Holnap
Gábor, Karina, Miléna
napja lesz.

BERECK - HAZAJÁRÓ

 

 

INFO

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

112

 

Székelyek Menetelése

 

SHENGEN II.

EMAIL

EMAIL

Facebook Like Box

Gábor Áron a központi téma

Tizennegyedszer kondult meg a Harangszó 

image
Az évkönyv tartalmazza a múlt év képes krónikáját is
Bereck az egyetlen olyan felsőháromszéki község, ahol folyamatosan jelenik meg a település újsága (a Berecki Harangszó a XV. évfolyamánál és a 170. lapszámánál tart), ami a település modern krónikája. A Balogh András által szerkesztett havilapot egészíti ki az évkönyv, ami idén a 14-ik, rendkívüli kiadásánál tart.

 

„Tizennegyedik évkönyvünk a jeles évforduló alkalmával ünnepi köntösben jelenik meg. Gábor Áron-emlékévet tartunk a székely ágyúöntő születésének 200., és halálának 165. évfordulója kapcsán. (...) A Berecki Harangszó évkönyv ünnepi számával emlékezik a település nagy szülöttjére, de nyomdai kiadványokkal és nagyszabású rendezvényekkel is készül a jubileumi évre” – írja az évkönyv köszöntőjében Balogh András szerkesztő. És ez valóban így van: a 2014-es kiadás minden Gábor Áron-kutató hasznára válhat, hiszen a kiadvány nyolcvan százaléka az ágyúöntőről és az 1848-as forradalomról szól.

A színes kalendárium a forradalmárt ábrázoló reprókkal vagy fotókkal van illusztrálva, és a falu nagy szülöttével kapcsolatos írások mellett tartalmazza a 2013-as év eseménykrónikáját, leltárba veszi a község ünnepeit, találunk benne helytörténeti írásokat is, tallóz az irodalmi kincsekből, és nem hiányzik belőle a diák- és tréfatarisznya sem. 
Creative Web Solutions
All Rights Reserved

 

Partnerünk: erdely.ma