GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

VIRÁGOK BERECKBEN

BERECKI HARANGSZÓ

Névnap

2019. március 23. Szombat
Emőke

 
A Nap kel 07:20-kor,
nyugszik 19:30-kor.

Holnap
Gábor, Karina, Miléna
napja lesz.

BERECK - HAZAJÁRÓ

 

 

INFO

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

112

 

Székelyek Menetelése

 

SHENGEN II.

EMAIL

EMAIL

Facebook Like Box

29 évig az intézmény élén

Stafétaváltás a Comenius-iskolában 

image
Ferentzi László óra közben
Múlt év folyamán igazgatócsere történt a berecki Comenius-iskolában: a modern oktatás meghonosítójáról elnevezett intézmény vezetését Páva Zoltán vette át a nyugdíjba vonuló Ferentzi Lászlótól, aki 1984–2013 között volt igazgató.

 

A Berecki Harangszó 2014-es évkönyve Balogh András, a berecki Művelődési Központ igazgatója és Tusa Zita tanárnő laudációját is tartalmazza, amit ez utóbbi a Romániai Magyar Pedagógus Szövetség által Ferentzi Lászlónak ítélt életműdíj átadásakor mondott.

„Megérkezve (Ojtozba – szerk.) tetszett is neki az őszbe boruló erdei táj, s nem gondolta akkor, hogy e környék örökre fogva tartja! (...) Már-már első gyermekét is a hegyi levegőhöz szoktatta, amikor 1979-ben a kötelesség Bereckbe szólította, tanárra várt a román nyelv és irodalom katedra. Rugalmas egyéniségével könnyen beilleszkedett új munkakörébe. Fiatalos lendülete, példaerejű tevékenysége 1984-ben ismételten a pedagógusközösség élére állította. Nem volt könnyű! Pártvonalon jött utasítások, ellenőrzések, korlátokba ütköző oktatói tevékenység. A hosszúra nyúlt délutánok, sötét esték dacára mindig, mindennel naprakészen állt. (...)

Épített és tatarozott szellemet, épületet, virágot ültetett, magvakat szórt az anyagi-szellemi táphiányos talajba. Mindenütt segített, ahol arra szükség volt. (...) Senkit sem kényeztet a mai pedagógusi pálya, és nem mindegy, hogy sorsformáló tevékenységünket milyen körülmények között végezzük. Ferentzi László igazgató úr részéről nem jönnek feszültséget keltő utasítások. Igaz emberi lénye erőt, akaratot adó. Örülünk, hogy 1984 óta nem hangzottak el Kányádi sorai az Igeidőkből: Az én időmben, a mi időnkben. Amíg ő velünk, bátran kimondhatjuk a záró sorokat is: nevelni akarunk... Múltban és mában, a jövendőben” – írta Tusa Zita pedagógus kollégájáról. 
Creative Web Solutions
All Rights Reserved

 

Partnerünk: erdely.ma