GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

VIRÁGOK BERECKBEN

BERECKI HARANGSZÓ

Névnap

2019. március 23. Szombat
Emőke

 
A Nap kel 07:20-kor,
nyugszik 19:30-kor.

Holnap
Gábor, Karina, Miléna
napja lesz.

BERECK - HAZAJÁRÓ

 

 

INFO

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

112

 

Székelyek Menetelése

 

SHENGEN II.

EMAIL

EMAIL

Facebook Like Box

Zászlók az ingatlanon

Telekkönyveztették az ágyúöntő „szülőházát” 

image
Az új tulajdonos láthatóan ad a külcsínre
Amint arról írtunk, néhány héttel ezelőtt magyarországi tulajdonba került Gábor Áron ún. szülőháza – valójában csak azon a telken épült. Az új tulajdonos hivatalosan is birtokába vette az ingatlant.

 

A berecki községházát Juhos Gábor maratonfutó kereste fel, hogy saját nevére telekkönyveztesse azt a házat, amelyet néhány héttel ezelőtt 25 ezer euróért vásárolt meg, és amelyről többen tudni vélték, hogy abban született Gábor Áron. Az információ téves volt, hiszen az emléktáblával megjelölt ingatlan valójában az 1950-es években épült. A sportoló elmondta, a vásárlás pillanatában tudta, miért ad ki pénzt, de erkölcsi kérdésnek tartotta, hogy a telek magyar kézbe kerüljön.

Juhos Gábor egy nagyméretű plakáttal borította be a ház utcára néző részét, azon a Gábor Áronról készült festmény reprodukciója, a „lészen” felirat, illetve egy ágyú látható. A házra időközben egy székely zászló és egy magyar trikolór is felkerült, jelezve, hogy az ingatlan tulajdonosa magyar érzelmű ember. A helybeliek szerint az emlékhelyet a hírverés után sokkal többen felkeresik, mint előtte. Juhos Gábor még nem döntötte el, mihez kezd az ingatlannal, vélhetően közösségi célra ajánlja fel. 

 Creative Web Solutions
All Rights Reserved

 

Partnerünk: erdely.ma