GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

VIRÁGOK BERECKBEN

BERECKI HARANGSZÓ

Névnap

2019. március 23. Szombat
Emőke

 
A Nap kel 07:20-kor,
nyugszik 19:30-kor.

Holnap
Gábor, Karina, Miléna
napja lesz.

BERECK - HAZAJÁRÓ

 

 

INFO

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

112

 

Székelyek Menetelése

 

SHENGEN II.

EMAIL

EMAIL

Facebook Like Box

Javítják az istenházát

Magyarországi pénzből tataroznak 

image
Szépül a nagytemplom, hamarosan a tornyot is felújítják
Ezelőtt pár évvel új toronyóra került a Szent Miklós nevét viselő berecki római katolikus nagytemplomra. Egy magyarországi pályázatnak és az önkormányzat támogatásának köszönhetően rövidesen teljesen új köntösben pompázhat az istenháza.

 

Bereck azon kevés községek egyike, ahol minden órában harangszó jelzi a pontos időt. Közben a faluközpontban lévő impozáns templom külseje is megérett a tatarozásra, ezért Máté Róbert plébános Magyarországon, az Emberi Erőforrások Minisztériumánál pályázott a felújításra. Az elképzelést pozitívan bírálták el, hatmillió forintot sikerült lehívni a célra, és a jó idő beálltával meg is kezdték a javítást.

Eddig a szentély és a templomhajó újravakolása és meszelése készült el, hátravan még a torony kijavítása – tájékoztatott Dimény Zoltán polgármester, hozzátéve, hogy az önkormányzat 2014-ben önerőből kijavította a 205 éves épület tetőszerkezetét, ez a munkálat több mint 14 ezer lejbe került, az ácsmunka mellett a bádogtetőt is újrafestették. A plébános érdeklődésünkre kifejtette: szükség lenne belső javításra is, de arra egyelőre nincs pénz. 

 
Creative Web Solutions
All Rights Reserved

 

Partnerünk: erdely.ma