GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

VIRÁGOK BERECKBEN

BERECKI HARANGSZÓ

Névnap

2019. február 22. Péntek
Gerzson, Zétény

 
A Nap kel 08:17-kor,
nyugszik 18:47-kor.

Holnap
Alfréd, Mirtill
napja lesz.

BERECK - HAZAJÁRÓ

 

 

INFO

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

112

 

Székelyek Menetelése

 

SHENGEN II.

EMAIL

EMAIL

Facebook Like Box

 

2017. március 27., hétfő, Közélet

 

Almási István és Dimény Zoltán. Albert Levente felvétele

Almási István és Dimény Zoltán. Albert Levente felvétele

Almási István polgármester és Hegedűs Zoltán alpolgármester vezetésével tizenkét tagú hódmezővásárhelyi küldöttség érkezett Bereckbe a hétvégén, hogy megújítsák a testvértelepülési megállapodást.

A felső-háromszéki község és a magyarországi város vezetői tizenkét esztendővel ezelőtt írták alá a testvértelepülési szerződést, amikor még Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter volt Hódmezővásárhely elöljárója. A szerződés megújításán, illetve annak kibővítésén Lázár János nem volt jelen, előző nap, Sepsiszentgyörgyön tett látogatását követően Orbán Viktor miniszterelnök váratlanul hazarendelte. A berecki köz­ségháza dísztermében a hódmezővásárhelyieket a helyi önkormányzat tagjai mellett Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke fogadta.
Dimény Zoltán, Bereck polgármestere ünnepnek nevezte a napot, amikor a hódmezőváshelyieket vendégül látják Gábor Áron szülőfalujában, nagyra értékelve Almási István polgármester kollégája azon ötletét, hogy a meglévő szerződést bővítsék ki újabb pontokkal, hogy e kapcsolat még eredményesebb és erősebb legyen. Ugyanakkor azt is kiemelte, hogy Hódmezővásárhely jelentős anyagi támogatásával sikerült a Gábor Áron Emlékház udvarán felépíteni az ifjúsági fogadót, ahol a testvértelepülésről is számos vendéget, főleg tanulót szállásoltak el. Almási István – aki 2012 óta vezeti Hódmezővásárhelyt – elmondta: számukra rendkívül fontos, hogy magyarországi gyermekeket hozzanak el Erdélybe, és minél több látnivalót mutassa­nak meg nekik, a régi országhatárt is beleértve. Ezt a törekvésüket Grezsa István, Hódmezővásárhely egykori önkormányzati képviselője, jelenleg a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának kormánybiztosa is messzemenően támogatja – hangsúlyozta. Fontosnak nevezte a testvértelepülési kapcsolatok ápolását, hiszen amikor Székelyföldre jönnek néhány napra, feltöltődnek.
A megújított testvértelepülési szerződést a két elöljáró látta el kézjegyével, majd a házigazdák friss kürtőskaláccsal és köményes pálinkával kínálták meg a vendégeket, ajándékba pedig kézdiszéki tejtermékcsomagot adtak át a hódmezővásárhelyieknek. A testvértelepülés küldöttségét az alkalomhoz illő verssel és énekkel Kozma Bernadett és Sarány Kriszta, a Comenius-iskola tanulói köszöntötték.Creative Web Solutions
All Rights Reserved

 

Partnerünk: erdely.ma